Algemene voorwaarden Paws and Tails

Algemene voorwaarden Paws and Tails gevestigd; Geerhofstraat 49, 5327 AK Hurwenen. 
Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 75260581, onderdeel van Eenmanszaak BDG Advies.


Algemene voorwaarden Gedragscoaching/groepslessen


Artikel 1. Begrippen

Begrippen in deze voorwaarden wordt verstaan onder:

Coach: de persoon die de activiteiten voor de hondeneigenaar en hond verzorgt.

Gedragstherapeut: de gedragsdeskundige, gespecialiseerd in advisering en begeleiding betreffende gedrag van honden.

Cliënt: de hondeneigenaar die gedragstherapeut wenst in te schakelen betreffende ongewenst gedrag van zijn/haar hond(en) en daartoe opdracht geeft.

Overeenkomst/Opdracht: de overeenkomst waarbij Paws and Tails zich tegen haar wederpartij verbindt tot het verschaffen van een door haar aangeboden activiteit.

Contractperiode: de overeengekomen duur van de overeenkomst/opdracht in de vorm van een of meer activiteiten.


Artikel 2. Aangaan van de overeenkomst

2.1 Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle opdrachten en overeenkomsten die cliënt aangaat met coach en/of gedragstherapeut.

2.2. Overeenkomst/Opdracht kan aangegaan worden door te reageren op het aanbod van coach en/of gedragstherapeut middels mondelinge of schriftelijke afspraken. Mondelinge afspraak is bindend wanneer cliënt ook naam, adres, en telefoonnummer van zichzelf evenals naam leeftijd en geslacht van de hond opgeeft.

2.3 Na aanmelding is cliënt verplicht het volledig verschuldigde bedrag per bank te voldoen voor of op de dag van de activiteit, aan de hand van de gestuurde factuur.

2.4 De coach en/of gedragstherapeut verstuurt na aanmelding een factuur met het volledige bedrag aangaande de activiteit.

2.5 De cliënt ontvangt na aanmelding bevestiging van betreffende activiteit.

2.6 Indien de cliënt minderjarig is, is de handtekening van ouder of voogd vereist.


Artikel 3. In aanmerking komen voor cursus

3.1 De coach en/of gedragstherapeut bepaalt wanneer en of een cliënt in aanmerking komt voor een bepaalde activiteit.

3.2 Indien een cursist jonger is dan 16 jaar behoud de coach en/of gedragstherapeut het recht om te bepalen of cursist geschikt is voor de betreffende cursus.

3.3 Indien een cursist jonger is dan 16 jaar dient deze te allen tijde begeleid te worden door ouder of voogd.

3.4 De coach en/of gedragstherapeut bepaalt dat een hond niet deel mag nemen aan een activiteit wanneer er gegronde reden is dat hond een risico vormt voor de gezondheid van de andere deelnemers.

3.5 Cliënten dienen voor hun honden alleen gebruik te maken van halsbanden met gesp- of kliksluiting of een jachtlijn met dubbele stop. In overleg met de cursusleiding mogen andere vormen van trainingsmiddelen, mits vriendelijk voor de hond, gebruikt worden. Slipkettingen, prikbanden, e.d. zijn niet toegestaan. Tevens worden uitrollijnen niet toegestaan tijdens de activiteiten.

3.6 De cliënt komt pas in aanmerking voor de cursus wanneer de hond is ingeënt volgens de reguliere inentingen of getiterd is.

3.7 Vooraf of bij aanvang van de cursus kan de coach en/of gedragstherapeut vragen naar het hondenpaspoort van de hond die deel gaat nemen aan de cursus.

3.8 Door de cliënt meegebrachte bezoekers zijn welkom op de door de coach en/of gedragstherapeut aangewezen plek.


Artikel 4. Annulering van lessen/consult

4.1 De coach en/of gedragstherapeut bepaalt of de activiteit afgelast wordt. Indien deze situatie zich voordoet, zal hier een nieuwe afspraak voor gepland worden.

4.2a Cliënt dient minimaal 24 uur van tevoren aan te geven wanneer hij/zij niet in staat is bij de activiteit aanwezig te zijn. Dit kan telefonisch of via de mail.

4.2b Afgelasting binnen 24 uur voor de afgesproken activiteit leidt tot het in rekening brengen van de activiteit.

4.2c Aangeschafte strippen binnen het pakket ‘Groepsles gedragsuur’ kunnen uiterlijk binnen 6 weken na de laatste les gebruikt worden, indien deze minimaal 24 uur van te voren afgezegd zijn.


Artikel 5. Aansprakelijkheid van de coach/gedragstherapeut

5.1 De coach/gedragstherapeut is niet aansprakelijk voor schade, in welke vorm dan ook.

5.2 Het deelnemen aan activiteiten is op eigen risico.

5.3 De coach/gedragstherapeut kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het uitblijven de door de cliënt/cursist gewenste resultaten.

5.4 De coach/gedragstherapeut is niet aansprakelijk voor ziekten en/of (vermeende) gebreken, mentaal of fysiek, welke de hond mogelijk oploopt tijdens of ten gevolge van de cursussen, tenzij er sprake is van grove nalatigheid in welk geval de schadevergoeding beperkt is waarvoor de coach/gedragstherapeut ter zaken verzekerd is.


Artikel 6. Aansprakelijkheid van de cursist/cliënt

6.1 De cliënt is aansprakelijk voor alle schade welke door de cliënt zelf of door meegebrachte hond(en) en/of bezoekers wordt toegebracht aan personen en/of andere honden. Dit geldt ook voor schade aan materialen van de organisatie, haar medewerkers en de locatie.

6.2 De coach/gedragstherapeut adviseert een goede WA. verzekering af te sluiten. Vaak valt (maar) één hond onder de standaard WA verzekering.

6.3 De cliënt, inclusief hond(en) die hinder of last oplevert zodanig dat een goede uitvoering van de activiteit daardoor in sterke mate wordt bemoeilijkt, of kan worden bemoeilijkt, kan door de coach/gedragstherapeut van (voortzetting) van de cursus of activiteit worden uitgesloten. Alle hieruit voortvloeiende kosten komen voor rekening van de cursist.


Artikel 7. Copyright

7.1 Alle door de coach/gedragstherapeut verstrekte schriftelijke materialen en beeldmaterialen vallen onder het copyright van haar. Deze mogen niet zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de coach/gedragstherapeut worden verveelvoudigd, openbaar gemaakt of ter kennis van derden worden gebracht.


Artikel 8. Geschillen

8.1 Op overeenkomsten gesloten met de hondenschool is Nederlands recht van toepassing. De bevoegde rechter is de rechter die de wet daartoe aanwijst.


Algemene voorwaarden Osteopathie


Artikel 1. Begrippen

In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder:

Osteopaat: Brigit de Graaf. De enige behandelaar/ verantwoordelijke voor Paws and Tails. Niet bedoeld andere osteopaten/ behandelaars waar naartoe is doorverwezen.

Behandeling: Osteopatisch onderzoek en/of behandeling en het verlenen van enig andere diensten met inbegrip van adviezen ten behoeve van de patiënt en of cliënt.

Patiënt: Het voor behandeling aangeboden dier.

Cliënt: De eigenaar/ aanbieder/vertegenwoordiger van cliënt, van de patiënt.

Behandelingsovereenkomst: Inspanningsovereenkomst, waarbij de cliënt om een behandeling verzoekt en de osteopaat daarmee instemt, danwel het aanbod van de osteopaat om tot behandeling over te gaan, waarbij de cliënt heeft aangegeven die aanbod te accepteren.


Artikel 2. Patiëntbehandeling

2.1 Een overeenkomst tot behandeling komt tot stand en wordt rechtsgeldig zodra het verzoek om behandeling door de cliënt of diens vertegenwoordiger wordt geaccepteerd door de osteopaat, danwel het aanbod van de osteopaat wordt geaccepteerd door de cliënt, of zijn vertegenwoordiger.

2.2 Van acceptatie van behandeling/levering is sprake, zodra de datum en het tijdstip van de behandeling/levering bepaald zijn of het onderzoek/ de behandeling van start is gegaan.

2.3 Na verzoek van de cliënt voor het leveren van goederen en/of diensten, anders dan een osteopatische behandeling en de osteopaat heeft het verzoek geaccepteerd, is er sprake van een rechtsgeldige en bindende overeenkomst.

2.4 Indien de aanbieder niet over een schriftelijke volmacht van de eigenaar beschikt, en de eigenaar betwist de volmacht, dan is de aanbieder gehouden zijn verplichtingen jegens Paws and Tails na te komen.

2.5 Alleen de osteopaat is bevoegd een verzoek te accepteren in naam van en in verantwoordelijkheid voor Paws and Tails.


Artikel 3. Aannemen cliënt

3.1 De osteopaat heeft te allen tijde het recht een verzoek te weigeren, danwel een dienst of goederen te leveren met vooraf bepaalde specifieke voorwaarden, indien er voor de osteopaat redenen zijn dat een behandeling geen, (te) weinig of niet het verwachtte resultaat zal geven of niet in het belang van het dier is


Artikel 4. Levering

4.1 De osteopaat is middels een behandelingsovereenkomst alleen verplicht tot het leveren van een behandeling. Niet tot het leveren van een specifieke behandeling en/of een vooraf bepaald resultaat. Bij het naar voren komen van een of meerdere contra-indicaties tijdens de anamnese/ het onderzoek zal niet of in beperkte mate tot behandeling over worden gegaan. Bij het afbreken van het onderzoek/ de behandeling is de cliënt alleen reiskosten verschuldigd. Het aanpassen van de behandeling heeft geen invloed op het behandeltarief en dit zal volledig moeten worden voldaan.

4.2 De osteopaat kan te allen tijde voorafgaand aan de behandeling verlangen dat de cliënt een akkoordverklaring tekent (eventueel met overlegging van diens identiteitsbewijs) voor de kosten en risico’s welke verbonden zijn aan het onderzoek/ de behandeling en de levering van diensten/ goederen.

4.3 De wensen van de cliënt dienen bij voorkeur voor het maken van de afspraak, danwel voor de aanvang van de behandeling kenbaar worden gemaakt, zodat er een afweging kan worden gemaakt in de keuze van de technieken en met het inplannen van de afspraak, zodat de wensen van de aanbieder het herstel niet schaden. Het trainingsschema dient na de behandeling te worden aangepast aan de belastbaarheid van het dier.


Artikel 5. Annulering

5.1 Het annuleren van een afspraak dient ten minste 24 uur van te voren te geschieden, bij annulering minder dan 24 uur van te voren dient de cliënt/ diens vertegenwoordiger de volledige kosten te voldoen.

5.2 Bij het door de cliënt eenzijdig annuleren van de behandelingovereenkomst, blijft deze verantwoordelijk voor het voldoen van de tot dat moment gemaakte kosten, met inbegrip van, maar niet uitsluitend; de gereserveerde tijd, bestelde goederen, reiskosten.

5.3 Eenzijdige annulering van de behandelovereenkomst door de osteopaat kan geschieden doordat er naar de mening van de osteopaat geen behandeldoelen meer zijn/geen resultaat te verwachten is, een behandeling niet in het belang van het dier is, er een betalingsachterstand van de cliënt is, de situatie naar de mening van de osteopaat niet werkbaar meer is. De cliënt blijft te allen tijde verantwoordelijk voor de tot dan toe gemaakte kosten.


Artikel 6. Aansprakelijkheid

6.1 De behandeling geschied op een rustige locatie, waar mogelijkheden tot verwonding van osteopaat en patiënt tot een minimum beperkt zijn. Elk risico voor schade aan het dier en of de omgeving is voor de cliënt en of diens vertegenwoordiger.

6.2 De behandeling wordt verricht in opdracht van en voor risico en verantwoordelijkheid van de cliënt.

6.3 Indien de patiënt tijdens of na de behandeling overlijdt, is de cliënt te allen tijde verantwoordelijk voor het afvoeren van het stoffelijk overschot en alle kosten die daarmee gepaard gaan.

6.4 De osteopaat is slechts aansprakelijk en/ of er kan pas sprake zijn een wanprestatie, indien er sprake is van grove schuld en/ of opzet. Er is slechts sprake van voorgaande zaken, wanneer dit door een deskundige op het gebied van de geleden schade, schriftelijk aannemelijk is gemaakt.

6.5 De cliënt is gehouden direct na ontvangst van goederen en/ of direct na de behandeling de goederen/ dieren te keuren op gebreken/ onvolkomenheden. Er dient binnen een termijn van 7 dagen een mondelinge of schriftelijke ingebrekestelling kenbaar te worden gemaakt aan de osteopaat. Een schriftelijke ingebrekestelling dient binnen 10 dagen toe te komen aan de osteopaat. 6.6 Bij het overschrijden van een van deze termijnen, vervalt het recht van de cliënt op aanspraak tegen de osteopaat.

6.7 Indien de osteopaat een klacht gegrond acht kan de osteopaat naar eigen keuze beslissen de behandeling op een juiste wijze te verrichten/ af te ronden, het gebrek weg te nemen of een juist goed te leveren, danwel het bedrag aan de cliënt te crediteren.

6.8 Indien de osteopaat op enigerlei wijze aansprakelijk zal zijn, dan is dit maximaal tot het bedrag dat de aansprakelijkheidsverzekering van de osteopaat uitkeert bij een voorkomend geval. Vergoeding van indirecte schade is te allen tijde uitgesloten. Omvattend, maar niet uitsluitend: gevolgschade, gederfde winst, schade door bedrijfsstagnatie e.d.

6.9 Indien de cliënt/ diensvertegenwoordiger/ verzorger van de patiënt de adviezen niet of niet juist opvolgt, vervalt elke aansprakelijkheid ten opzichte van Dé Hondenpraktijk


Artikel 7. Betaling

7.1 De behandelovereenkomst en de bestelling van goederen op verzoek van de cliënt verplicht de cliënt tot het betaling van het debet, conform de tarieven van de osteopaat, inclusief gemaakte reiskosten.

7.2 Betaling geschied contant direct na het beëindigen van de behandeling/ levering van de goederen, of op verzoek van de cliënt met toestemming van de osteopaat via een betaalverzoek of bankoverschrijving, binnen 14 dagen na factuurdatum. Bij het niet tijdig betalen zal een incassobureau contact met u opnemen, voor het voldoen van de betaling. Alle extra kosten van het incassobureau (o.a. gerechtelijke en buitengerechtelijke kosten), alsook wettelijke rente, komen volledig voor rekening van de cliënt.

7.3 Ook indien een behandeling niet het gewenste resultaat heeft, is de cliënt gehouden de door de osteopaat gemaakte kosten/ geleverde goederen/ diensten te voldoen.


Op alle overeenkomsten is het Nederlands recht van toepassing.


Share by: